Ferievedlimfjorden
Østers fra Limfjordslandet

Limfjordens østers og skaldyr

Østersbaren

I Limfjorden finder du nogle af de lækreste råvarer man kan få – nemlig østers og skaldyr. Du skal kun få meter ud i fjorden for at finde de første lækre limfjordsøsters – som er kendt for at være blandt verdens bedste. 
Snyd ikke dig selv for at smage disse delikatesser samt de mange oplevelser vi har omkring østers og skaldyr i Limfjorden.
 

Oplevelser med østers og skaldyr

Den 1. oktober er den officielle åbningsdag for østers sæsonen i Danmark og mange østerselskere anser de danske limfjordsøsters som verdens bedste.

Tag på østerssafari i Limfjorden, hvor du både kan se, forstå og smage de danske østers i Limfjorden. Iført waders går du på jagt efter østers og får samtidig forståelse for østers, skaldyr og dyrelivet i Limfjorden.
 

Limfjordsøsteren er kendt for at være blandt verdens bedste

Vidste du...

.. at der findes østers i Limfjorden hele året rundt, men man anbefaler kun at plukke dem fra september til april. Østers lever nemlig af at filtrere vandet for alger, og om sommeren er der derfor risiko for at østersen indeholder giftige alger, der trives i det lune vand.

En god tommelfingerregel er derfor, at måneder der indeholder bogstavet ”R”, er de måneder hvor man kan plukke østers.

Østers fra Limfjorden

Nykøbing Mors - Danmarks Skaldyrshovedstad

Midt i Limfjorden, på øen Mors, ligger Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors. De afholder en række events, så som Østers- og Muslingepremiere, Østersfinalen mm. 

Limfjordens østers

Østers

Limfjordsøsters

Man kan genkende en Limfjordsøsteren ved at den er flad og næsten rund. En god størrelse på en spiseklar østers er når den er 8-10 cm og vejer mellem 60-150 gram. Det tager den ca. 3-5 år at nå den størrelse.

Derudover er en østers tvekønnet og i stand til at skifte køn afhængig af vandets temperatur. 

Stillehavsøsters er en invasiv art i Danmark og truer den oprindelig fauna, Limfjordsøstersen, blåmuslinger mv. Den er aflang og vokser hurtigere end Limfjordsøsteren. En god spisestørrelse på dem er ca. 80-160 gram.
 

Østers

Stillehavsøsters

ADVARSEL
Østers og skaldyr er en delikatesse, der skal nydes med omtanke. Der kan være risiko ved selv at indsamle og spise østers og muslinger fra Limfjorden.

  • Informer dig grundigt inden du plukker østers og muslinger i Limfjorden. Pluk aldrig skaldyr hvis der er udstedt advarsel fra myndighederne.
  • Pluk ikke østers eller muslinger i nærheden af å- eller spildevandsudløb eller havneudløb.
  • Følg altid anbefalingerne fra din guide når du er på østerssafari i Limfjorden
Østersbaren