Brænderiet Limfjorden

En helt særlig oplevelse med produktion og salg af øl, whisky, rom, gin, snaps og likør – med  fødevarereksperimenter og historiefortælling – med servering og salg af lokale specialiteter – og med overnatningsmuligheder. Lægger man dertil en enestående beliggenhed ved Limfjorden, så får man Brænderiet Limfjorden, som ægteparret Silvia og Ole Mørk netop har flyttet fra Sillerslev Havn til Sundsøre Færgehavn i den nordøstlige del af halvøen Salling. Brænderiet Limfjorden forventer at slå dørene op for publikum omkring 1. maj 2018.

Ægteparret faldt pladask for ejendommen i Sundsøre – og den fantastiske beliggenhed ved færgehavnen, hvor Hvalpsund-Sundsøre færgen pendler frem og tilbage. At der samtidig er mulighed for gratis sælsafari lige udenfor vinduerne, er naturligvis et ekstra plus for såvel ejere som gæster.

Ud over selve brænderiet, vil der blive inden- og udendørs servering, butik med egne og lokale produkter samt overnatningsmuligheder i hytter. 

Gæsterne får mulighed for at komme på rundvisning i denne spændende nichevirksomhed, der har en bred produktion med noget for enhver smag: Øl (lys og mørk), whisky, rom, forskellige gin-typer, ølsnaps, kryddersnaps, likør. Mange af produkterne fadlagres på gamle sherryfade.

Den primære produktion vil dog fortsat være specielle whiskytyper, som alle opnår en unik karakter i kraft af fadlagringen ved Limfjordens friske vande. Ved rundvisningerne vil gæsterne blive inddraget, og de vil få et indblik i produkterne og produktionen – og få historien om virksomheden, som ægteparret har opbygget siden 2013 – baseret på viden og interesse i destillering. ”Nå ja, risikoen for at få en røverhistorie eller to er også overhængende”, forlyder det fra Ole Mark, der naturligvis giver en smagsprøve efter rundvisningen.

I lokalerne bliver der indrettet en restaurant med store vinduer med panoramaudsigt over Limfjorden. Samtidig er der store glasvinduer ind til produktionen. Til at starte med vil maden komme fra Idyl Idyl i Hem og dele af Brænderiets sortiment vil indgå i retterne. På sigt vil Brænderiets eget køkken muligvis blive åbnet.

Fra sommeren 2018 bliver der udendørs servering på 3 niveauer, hvorfra gæsterne kan nyde den skønne vandudsigt – med en nybrygget kold fadøl i hånden.

Butikken opbygges med en hyggelig barstemning, idet hovedparten af inventaret består af massivt træ. Ved siden af baren står et stort kobberdestilleri, så gæsterne får mulighed for at opleve dele, der indgår i produktionen, selv om de ikke deltager i en rundvisning.   

Silvia og Ole Mark har stort fokus på lokale og økologiske varer. Ud over brænderiets egne produkter og mad i restauranten fra lokale Idyl Idyl, vil gæsterne kunne købe softice lavet på produkter fra Thise Mejeri og med bær fra Thy, ligesom der vil være saft fra Staarup Håndbryg. Ole Mark opfordrer andre lokale leverandører til at henvende sig, hvis de ønsker at få deres varer solgt fra butikken.

Ud over salget i butikken, vil der også blive samarbejdet med lokale producenter, når der skal fremstilles nye produkter i brænderiet.

Ved siden af Brænderiet ligger 9 4-personers hytter, som bliver genåbnet 1. maj, så Brænderiet Limfjordens gæster kan slutte besøget af med overnatning.  

Brænderiets ejere forventer et stærkt stigende antal gæster med den nye, mere centrale beliggenhed lige ved færgelejet og glæder sig over, at de selv kan huse gæsterne i de 9 hytter, der ligger i tilknytning til ejendommen. Hytterne forventes åbnet samtidig med Brænderiet og kan naturligvis lejes af alle interesserede.

Alle er velkomne hos Brænderiet Limfjorden – også børn, som kan nyde en softice fra butikken eller en god saft – og som måske kan være heldige at se sælerne på tangen lige nedenfor huset. Ud over lokale gæster og besøgende, er Brænderiets gæster bl.a. klubber, grupper og firmaer – fra lokalområdet, selvfølgelig -  men også fra det meste af Jylland. Samtidig er det også et sted, der tiltrækker besøgende fra det meste af verden. 

 

Del denne side

Kontakt

Brænderiet Limfjorden

Sundsørevej 4

7870 Roslev

braenderiet...

Tlf. 40 94 00 00

www.braende...

Snaps

Rom

Gin