fra Limfjorden

Lokale Fortællinger 2018

SKIVEEGNEN gemmer på et skatkammer af gode fortællinger, som bare venter på at blive fortalt. Helt frem til oktober 2018 har egnens gæster og lokale borgere mulighed for at få en helt speciel oplevelse og en autentisk fortælling, når lokale ildsjæle inviterer på rundtur. I år deltager 13 lokale fortællesteder med fortælling og rundvisning om natur, by, kultur, fødevarer - og naturligvis om Limfjorden.

-Skiveegnen har rigtig meget at byde på, så selvfølgelig skal vi åbne skatkammeret for offentligheden, fastslår udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra Skiveegnens Erhvervs-og Turistcenter og tilføjer: -At deltage i en rundvisning med en entusiastisk fortæller er en speciel og helt unik måde at opleve egnen på, og jeg håber, at rigtig mange følger opfordringen og deltager i årets Lokale Fortællinger.

Det samlede program for 2018 har mange gode oplevelser og fortællinger. Alle fortællingerne findes i et trykt program samt på siden herunder.

-Lokalt har vi i år 13 " Lokale Fortællinger" - vidt forskellige, men utroligt spændende hver for sig, fortæller Marlene Rasmussen.

Blandt besøgsmulighederne er refugiet Ørslev Kloster i Nordfjends. Fredag den 3. august åbner Klostret om eftermiddagen dørene og byder på en guidet rundtur på et sted, der normalt ikke er offentligt tilgængeligt. Det bliver en rejse gennem tiden og fortællingen om skiftende generationers benyttelse af egnens ressourcer på fjord og land. Samme dag og på samme rundvisning besøger deltagerne også Ørslevkloster Hovedgård, som ligger lige overfor klostret og er et moderne landbrug. Det bliver en eftermiddag for både børn og voksne.

Blandt andre af sommerens »Lokale fortællinger« er også Thise Mejeri, Fur Museum, Tarok Museet ved Skive, skulpturlandsbyen Selde og Jeppe Aakjærs Jenle.

Billetterne til fortællingerne kan købes online på her på hjemmesiden, hvor hver enkelt fortælling også er uddybet. Ser man lige bort fra besøgene på Thise Mejeri kan man også møde op på dagen og betale kontant.

Konceptet " Lokale Fortællinger" er et samarbejde mellem Skiveegnens Erhvervs-og Turistcenter og 3 af de 4 øvrige kommuner i Enjoy Limfjorden.

Bemærk! For at komme med på rundvisning på Thise Mejeri er det nødvendigt at købe billet på forhånd.