fra Limfjorden

Lokale Fortællinger 2019

SKIVEEGNEN gemmer på et skatkammer af gode fortællinger, som bare venter på at blive fortalt. Helt frem til oktober 2019 har egnens gæster og lokale borgere mulighed for at få en helt speciel oplevelse og en autentisk fortælling, når lokale ildsjæle inviterer på rundtur. I år deltager 9 lokale fortællesteder med fortælling og rundvisning om natur, by, kultur, fødevarer - og naturligvis om Limfjorden.

-Skiveegnen har rigtig meget at byde på, så selvfølgelig skal vi åbne skatkammeret for offentligheden, fastslår udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra Skiveegnens Erhvervs-og Turistcenter og tilføjer: -At deltage i en rundvisning med en entusiastisk fortæller er en speciel og helt unik måde at opleve egnen på, og jeg håber, at rigtig mange følger opfordringen og deltager i årets Lokale Fortællinger.

Det samlede program for 2019 har mange gode oplevelser og fortællinger. Alle fortællingerne findes i et trykt program samt på siden herunder.

-Lokalt har vi i år 9 " Lokale Fortællinger" - vidt forskellige, men utroligt spændende hver for sig, fortæller Marlene Rasmussen.

Blandt sommerens »Lokale fortællinger« er Brænderiet Limfjorden, Ørslev Kloster og ørslevkloster Hovedgård, Thise Mejeri, Fur Museum, Tarok Museet ved Skive,  og Jeppe Aakjærs Jenle.

Billetterne til fortællingerne kan købes online på her på hjemmesiden, hvor hver enkelt fortælling også er uddybet. Ser man lige bort fra besøgene på Thise Mejeri kan man også møde op på dagen og betale kontant.

Konceptet " Lokale Fortællinger" er et samarbejde mellem Skiveegnens Erhvervs-og Turistcenter og den tværkommunale organisation Enjoy Limfjorden.

Bemærk! For at komme med på rundvisning på Thise Mejeri er det nødvendigt at købe billet på forhånd.

 • Beretningen om en af Limfjordens perler - Fur

  Fur Museum er beretningen om en af Limfjordens perler - Fur. Øens museum rummer en enestående samling af fossiler.
  Fra 65,00 DKK Book
 • Fra Fjord til Bord hos Glyngøre Shellfish

  Kom forbi og hør om østersfiskeriet i Limfjorden, hvor verdens største ”vilde” bestand af den oprindelige Europæiske østers lever.
  Fra 150,00 DKK Book
 • Rundvisning på Thise Mejeri

  Mejeriet i landsbyen Thise blev oprindelig bygget i 1887, men der skulle gå mere end 100 år, før det økologiske Thise Mejeri blev grundlagt i 1988 i de gamle mejeribygninger. Syv landmænd med store drømme om eget økologisk mejeri stod bag, og drømmene gik i opfyldelse: i dag er der 73 økologiske landmænd. Mejeriet kører i døgndrift, og de mange mejeriprodukter kan købes overalt i Danmark. Inden for de sidste par år er der foretaget betydelige investeringer i bygninger og procesudstyr, men fundamentet er stadig det samme: økologi, bæredygtighed og sammenhold omkring et frit og uafhængigt mejeri. Kom med på en rundvisning på mejeriet og hør hele fortællingen om Thise Mejeri. For at komme med på rundvisning er det nødvendigt at købe billet på forhånd. Der kan ikke købes billetter på stedet.
  0,00 DKK Book
 • Rundvisning i Skulpturlandsby Selde

  Rundgang til ca. 25 skulpturer og seværdige steder i landsbyen Selde. Kunstneren nævnes og værket udsagn ”forklares” kort.
  Fra 50,00 DKK Book