Oplevelser på Skiveegnen

Natur i verdensklasse, kulturelle oplevelser og spændende attraktioner.
På ferie på Skiveegnen er der masser at se og opleve! Egnen er kendt for sine mange flotte herregårde, Spøttrup Borg, Kalkgruberne og selvfølgelig den fantastiske natur, ikke mindst Limfjorden som indbyder til masser af aktiviteter på vandet. Udover de mange seværdigheder og den helt unikke natur, har Skive by også flere kulturelle oplevelser at byde på. Nyd udstillingen på Skive Kunstmuseum, de små gallerier eller en af de mange forestillinger i Kulturcenter Limfjorden eller Skive Theater. Eller giv dig i kast med egnens mange muligheder indenfor aktiv ferie.

Spændende attraktioner

Tag på en rejse tilbage i tiden på Skiveegnens attraktioner med oplevelser fra mange forskellige tidsperioder.
Områdets ældste historie finder du på museet Fur Fossiler 55.000.000 år, hvor du kan se forstenede fugle, fisk, insekter og planter, der har været gemt i øens millioner år gamle molerlag. Danmarks ældste middelalderborg, Spøttrup Middelalderborg, finder du også på Skiveegnen. Her kan du sommeren igennem opleve masser af aktiviteter for hele familien.

Se flere attraktioner

Spøttrup Borg

Besøg Danmarks bedst bevarede middelalderborg. Oplev den levende historie med skønjomfruer, barske mænd og gamle håndværk.

Sjov for børn

På Skiveegnen har vi oplevelser for alle. Også for de mindste!

Tag på skattejagt i byen, en tur i vandland, på legepladsen eller på udflugt til egnens skønne naturområder. Her er mange muligheder for at få en spændende dag sammen med de mindste.

Se alle aktiviteter

Limfjorden Surf School

Limfjorden Surf School er en af Danmarks første mobile Stand Up Paddeling Surfskoler, der tilbyder introkurser i SUP surfing på udvalgte steder i løbet af sommeren.

Skiveegnens skønne strande

Med næsten 200 km kystlinje er der masser af plads til alle! Alle strande er børnevenlige, da vandet langs fjorden er roligt og lavt.

Trolderuterne

På eventyr med hele familien - og ni trolde!

Aktiv ferie

Limfjorden og den enestående natur på Skive-egnen byder på et væld af oplevelser. Her er alt lige fra afslapning til hård og krævende sport. Her kan du komme på fossiljagt på Fur, skønne cykelture langs Limfjorden, på oplevelsesrige vandreture i den unikke natur eller prøve kræfter med lystfiskeri på én af egnens mange fiskevande.

DIN GUIDE TIL FJORD OG Å

Vandet har stor betydning for Skiveegnen og indbyder til aktive oplevelser som gåture på stranden, en fisketur eller en tur med kajak eller kano både langs kysten på det rolige vand eller i Karup Å.